Ваги електронні лабораторні
Лабораторні (аналітичні, прецизійні, ювелірні) ваги у Харкові
Лабораторні (аналітичні, прецизійні) ваги мають високу точність зважування.
Лабораторні ваги застосовуються:
- на виробництвах для дотримання технологічних процесів;
- у лабораторіях;
- на підприємствах харчової промисловості;
- у ювелірній галузі;
- на фармацевтичних та хімічних підприємствах;
- в аптеках та в медичних закладах.
Характеристики лабораторних ваг
Основна характеристика лабораторних ваг, яка прямо впливає на вартість — найменша межа зважування, тобто мінімальна маса вантажу, яку можна зважити із встановленою точністю. Чим точніше лабораторні ваги — тим вони дорожчі.
Також важливим параметром лабораторних ваг є максимальна межа зважування (НГЗ).
Тип весов | Клас точності | Точність зважування | Особливості |
Аналітичні | 1, 2 | 0,1 мг; 0,01 мг | Надвисока чутливість, вимагають дотримання особливих умов зважування |
Прецизійні | 3, 4 | 0,1 г; 0,01 г; 0,001 г | Менш висока точність |
Якщо Вам не потрібна настільки висока точність — рекомендуємо звернути увагу на технічні ваги підвищеної точності.
Можливі функції лабораторних ваг
- Компенсація маси тари. Ця функція є в усіх моделях ваг. Дозволяє не враховувати масу тари при зважуванні.
- Інтерфейс зв'язку з комп'ютером. Дозволяє отримувати в реальному часі результати зважування на вагах. Ці дані зручно використовувати у різних програмах для аналізу.
- Виведення ваги на індикатор у нестандартних величинах. Для деяких застосувань (наприклад, в ювелірній галузі) корисно бачити значення маси в каратах та унціях.
- Лічильний режим. Визначення кількості одиниць ваговим способом.
- Відсоткове зважування. Задаємо з клавіатури певну еталонну вагу. При зважуванні зразка (або матеріалу) бачимо значення ваги у відсотках від маси зразка. Це дуже зручно при фасуванні!
У деяких лабораторних терезах є й інші, більш спеціалізовані функції:
- Вбудований вологомір. Виконується зважування зразка, потім включається нагрівач, випаровується певна кількість вологи. Після цього шляхом визначення зміни ваги розраховується початкова вологість продукту.
- Рецептурний режим. У терезах є пам'ять даних, в яку записуються рецепти. Кожен рецепт має певну кількість інгредієнтів. Це дозволяє дуже зручно готувати різноманітні суміші.
Калібрування лабораторних (аналітичних, прецизійних) ваг. Метрологічна повірка лабораторних ваг.
У деяких моделях лабораторних ваг застосовується калібрування за допомогою набору еталонних гир певного класу. Таке калібрування проводиться, як правило, у сервісному центрі.
У той же час існують моделі, в яких передбачене внутрішнє калібрування за допомогою вбудованого зразка маси. У цьому випадку проведення калібрування лабораторних ваг доступне для користувача.
Лабораторні ваги є високоточним засобом вимірювання. Тому вони підлягають періодичній (а іноді й позачерговій) повірці.
На закінчення хочемо відзначити, що лабораторні ваги є досить чутливим і «ніжним» обладнанням. Тому вони вимагають від користувача особливо обережного поводження.
- Новинка
- 0,01 г
- 0,01 г
- 0,01 г
- 0,01 г
- 0,01 г
- 0,01 г
- 0,01 г
- 0,02 г
- MAX 1 кг
- MAX 1.5 кг
- MAX 1.5 кг
- MAX 3 кг !
- MAX 3 кг !
- MAX 3 кг !
- MAX 6 кг !
- 0,001 г
- 0,002 г
- 0,001 г
- 0,005 г
- 0,001 г
- 0,001 г
- 0,005 г
- 0,001 г